Математикът проф. Николай Витанов представи своята кратка информация за българската политика и

...
Математикът проф. Николай Витанов представи своята кратка информация за българската политика и
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Цирка в парламента го видяхме, идва времето на лазенето. Тръгнаха като арслани - свършиха като...

Математикът проф. Николай Витанов представи своята къса информация за българската политика и войната в своя Фейсбук профил на 27 март:

Кратка информация за политиката и войната за 27 март 2024 година

Най-напред, къс взор към света. Видяхте по какъв начин корабче гътна 2 километра мост в Балтимор. Появих се клюки, че на руля бил украинец. Иначе, във значимите щати, чичо Дончо води на дядо Джо. Третият претендент – от клана Кенеди, ви взе бизнесдама за претендент за вицепрезидент. Мъдър ход – на гласоподавателя му писнаха розоволибералните показа за жена. Да забележим чичо Дончо какво ще извади за вицепрезидент.

Войната в Газа. Закучването продължава, както е и планувано. Щатите се пробват да спрат Израел да нападне Рафа. Да, само че в случай че желае военна победа до лятото (до което останаха 2 месеца) Израел би трябвало да превземе Рафа. Тъй, че там ще е забавно.

У нас.

Подготвянето на представянето на книгата за Япония върви. Водят се диалози за мястото. След като се посочи то, незабавно ще стане явен денят и часът и ще ви ги оповестя. Можете да пишете какви въпроси ви интересуват, ще имам малко време да кажа няколко думи за книгата, та разискването можем да го почнем занапред и да го продължим на самото показване. Японската теория много се промени в последните години. Всъщност, в последните 80 години японците са имали 2 огромни доктрини: докрината Йошида, която ги трансформира в сполучлива страна след Втората международна война и доктрината Абе, която ги извади от лутаницата и рецесиите след края на Студената война. Синдзо Абе го помните, книгата приключва разглеждането на Япония докъм 2020 г, когато го убиха. Та той съумя да насочи развиването на Япония по път, който е сполучлив, стига да продължи досегашната политика на относителна сдържаност в връзките с другите в Тихия океан. Което ще е мъчно заради назряващия американо-китайски спор, който визира един от устоите на доктрината Абе.

Още у нас.

Циркът в Народното събрание през вчерашния ден го гледахте. Да ви напомня какво ви писах. Писах ви, че времето на навеждането свършва. Идва времето на лазенето. Вчера видяхте, какъв брой ми костват прогнозите. Някои хора чакаха, че начукването на канчета от хълма с козичките и този път ще свърши работа. Начукването на канчета от хълма с козичките е фактор (нали видяхте кой се оплака, че му оказвали международан натиск), само че в българското Куклено шоу обстановката е много забавна. Имаме значи хор на евроатлантиците (чудя се това последното дали да не го сложа в скоби) и тоз хор има двама солисти. Имаме други, дето са лакоми за власт, но ултралакоми и те употребяват чуковете от хълма с козичките да набиват канчето. Ама чакайте в този момент, те тия от хълма с козичките си имат свои ползи. Що да не употребяват солистите да им свършат работа? Следователно канчета може и да се набиват, но не чак толкоз, че да бъдат смачкани изцяло. Профилактично, дето се споделя, на солистите им се набиват канчетата, с цел да си вършат сметката кой командва парада и толкова. Лакомият за власт план се афишира за несполучлив и се прави идващият. Между другото, я намерете изявлението ми отпреди досо-о-о-ста време, където споделих, че планът е несполучлив. Доста от дълго време ви го споделих. Но то се и виждаше. Тоз план трябваше да направи прелом. Не можа. Как да кажеш, че е сполучлив.

И какво го провали? Тоталната несръчност. Ама тотална-а-а-а-а. Тръгнаха като арслани – арестуваха бате ви Бойко и след 2 години свършиха като … (тука всеки да добави съгласно както обича) като му се молят пред целия народ да не ги отсвирва. Как да го наречеш това сполучлив план. Ами, не е.

Караме нататък.

Едуард Лутвак (ден 12)

… Страната, където може да се извърши държавен прелом, трябвад а бъде задоволително самостоятелна и въздействието на непознати страни върху нейния вътрешнополитически живот би трябвало да е релативно ограничено…

Тъй. Лутвак ни споделя много неща тук. Най-напред ни споделя, за какво настоящият опит за прелом бе несполучлив. Влиянието на непознати страни върху вътрешнополитическия живот би трябвало да бъде лимитирано. Ами то не е. Важна причина за прелом не е налице. Ако превратаджиите се поддържат от еда страна, то другите ще се поддържат от други страни.

Ама по какъв начин така се съдава въздействие на непознати страни? По доста канали, драги мои, по доста канали се основава. Ей ви един канал.

Купувате си непознато оръжие. Ами за него резевни елементи и поддръжка трябват. А те да речем долари костват. Трупай Ганчо доларчета, поддържай положителни връзки, че доставки за армията ти ще са нужни. Ами – няма Ганчо доларчета. Лесна работа – заем ще му дадем. И по каналчето на зависимостта почва да тече водица. Не дай си боже, армийката на подвластната държавица да я пратят да се бие (за непознати ползи в непозната страна). И тук парици и доставки за армията трябват. Трупай Ганчо задълженията, ще ти трябват (водата по канала се усилва). Пращането на армийката утежнява връзките на страницата с други страни, от които идват първични материали. Няма проблем – трупай Ганчо доларчета, купувай сурвини от нас на двойни цени (пък ние ще ги купим от страните с които Ганчо се е скарал. Двоен келепир- хем Ганчо – на каишка, хем го доим). Нямаш пари Ганчо? Ей ти заем (водата в канала на зависимостта тече яко).

Ами това е. По тоз канал и по други за нула време разнебитвате клетата държавица. После налагате на Ганча искане за военни бази, за военни съветници и така нататък.

Да де но и други страни имат такова въздействие. Пък и народна власт го играеш, военни преврати не върви да правиш, в случай че няма чак толкова огромен напън. И по какъв начин го правиш? Правиш политическо проектче, което да направи типичен политически държавен прелом. Ама вимаваш, какви хора имаш в проектчето. Слагаш некадърници – нищо няма да направиш. Затуй – може да слагаш некадърници, но би трябвало и да разнебитваш и остатъка от политическата система. Та да има резевни играчи, които да ти свършат работа.

Като пропадне проектчето, пускаш го да ОДЯТ на избори. Да одят, след изборите отново ти си на ход. Само би трябвало да внимаваш да не се дъниш прекомерно постоянно с политическите проектчета. Няма ужасно. Сменил си им конституцията, идващия път ще им внесеш извън верните хора да ги ръководят.

Тъй, че прогнозата е ясна. Гледайте, просто гледайте какви юначаги и юначагини ще почнат да валят по нашите краища. И като гледате от кое място валят, все ще стигате до едно и също място. Кой сподели, че книгите на Лутвак не са забавни. Ами, ами, с мненията на Витанов стават доста забавни дори.

Международна тематика през днешния ден - войната в Украйна.

Какво става там?

Ами какво става. Става, каквото ви е планувано. Руската войска напредва към Часов Яр. Това е южният завършек на линията константивонка – Славянск – Краматорск. Очаква се там да почне забава. Голяма забава. Юрдеците се дерат, че не пиша нищо за съветските загуби. Откога съм ви написал тая работа, бе юрдечета мои: в резултат на артилерийското и въздушно предимство на 1 руснак безвъзвратна загуба имаме малко над 3-ма украинци безвъзвратна загуба. През юли месец, украинската войска няма да има задоволително боеспособни бригади, с цел да поддържа този фронт. Все повече ще ви се приказва за нужда от вкарване на натовски войски в Украйна. Да, де, но когато преди доста време ви писах, че ще пристигна този миг, юрдекариата ревеше като разпран. А, ревете в този момент, де. Ходете да ревете пред посолства и им кажете, че мното ви боли щото работят по този начин, както Витанов е планувал. И оттова ще излязат и ще ви помилват по главичките. И ще продължат да работят по този начин, както Витанов е планувал. Те си имат ползи и си ги гонят. За вас, юрдечета мои, е отредена ролата на шараните, мятащи се на пропагандните куки. И помнете – ще пристигна време и ще се извади САЛФЕТКАТА. И на нея няма да написа радостни неща за Украйна.

Толкоз за през днешния ден.

Я най-после, а хвърлим едно око и на Ковида.

Прогноза – няма да има препълване на лечебните заведения. Валидност – към този момент 610 дни.

19 месеца са 580 дни. 19 месеца годност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространяване на вируса. Валидност – към този момент 713 дни. 23 месеца са 701 дни. 23 месеца годна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат идващите епидемии, вадете числата от тези върхове и сравнявайте. И така ще разберете кой какъв брой коства. Много желая да видя, по какъв начин посред талази и болести, някой ше ви направи прогноза, която ще е годна 713 дни. Но евентуално няма да съм жив, да го видя това.

Що де отнася до ковида, знете какво би трябвало да вършиме.

1. Вършите си работата умерено и спазвате обикновените защитни ограничения. Знаете, че здравната система се оправя добре докъм 500 регистрирани случая дневно. Индикатор за проблеми са 7 поредни дни с над 500 случая.

3. Не се чакат проблеми с ковида и доникъде на април. Няма да има заплаха, няма да има 7 поредни дни с над 500 регистрирани случая дневно. Спокойно си вършете работата и спазвайте обикновените предпозни ограничения. Юрдеците могат да крякат. Като създадат прогноза за зараза, която да е годна 713 дни, тогава ще ги взема насериозно.

За грипа – вълната си отпътува, напълно съгласно прогнозата. Няма потребност от по-нататъшни прогнози.

Желая здраве и триумфи и дано вирусите и войната стоят надалеч от вас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР